13. heinäkuuta 2012

Tarjotkaa auttava käsi

Jos ei joku tiedä, minulla oli aikoinaan kissoja. Kaksi kollia ja yksi narttu. Narttu tuli jo alunalkaen minulle väliaikaishoitoon, tiedossa oli, että uuden kodin sille etsisin ja niinhän se pääsi uuteen kotiin. Pojat jäivät minulle.

Muutaman kuukauden jälkeen olin kuitenkin sitä mieltä, että niille olisi parempi olla jossain muualla. Minä ku olin liikkuvainen ihminen, vaikka huolehdin, että kissoilla oli aina ruokaa ja vettä ja hiekka-astia oli puhdas, nämä kaksi kattia olivat sen verran sosiaalisia, että selvästi kaipasivat myös ihmisen seuraa.Niinpä leikkautin kissat ja laitoin ilmoituksia ympäri nettiä. Hinnaksi laitoin 80 euroa, saman verran kuin maksoin leukkauksesta, en halunnut heitä ilmaiseksi antaa. Ihmiset  kun miettivät kaksi kertaa, kun hintaa on enemmän kuin 0 euroa. Paljon kyselyjä tuli. "Myytkö vain toisen minulle?" Minulle oli selvää, että kissat menisivät vain samaan kotiin. Ja kun yksi pariskunta oli valmis tulla hakemaan kissat melkein 300 kilometrin päästä, oli päätös selvä. Eikä ole tarvinnut katua. Kissoilla on erittäin hyvät oltavat, pääsevät jopa ulkoilemaan valjaissa melkein päivittäin.


Nyt kuitenkin toinen kissoista, se pieni oranssi on mennyt telomaan itseään -ja pahasti. Tämä 4-vuotias Eemeli-kisu putosi 16. kesäkuuta seitsemännestä kerroksesta, kun parvekkeen lasi oli jäänyt vahingossa auki. Eemeliltä murtui molemmat vasemman puoleiset tassut ja neljä kylkiluuta, hänellä oli myös ilmarinta ja sisäistä verenvuotoa.

Tässä kuvassa kissa oli  tuotu sairaalaan, jossa rauhoitettiin ja annettiin lisähappea.
Tässä vaiheessa ei vielä tiedetty kuinka käy.

Eemelin omistajille oli selvää, että kissa hoidetaan kuntoon, jos vain mahdollista. Niinpä Eemeli oli sairaalassa neljä yötä. Ensimmäiset päivät kissa oli tehohoidossa ja sitten leikkauksessa, jossa takajalkaan laitettiin metallia.

Nyt Eemeli on jo melko hyvässä kunnossa. Molemmat tassut joutuvat olemaan kipsissä vielä muutaman viikon ja lääkärissä joutuu käymään kerran viikossa. Kissa on ollut todella reipas ja taistellut paikkansa takaisin elävien kirjoihin.


Hoito on maksanut useita tuhansia euroa, siksi pyydänkin teiltä nyt apua Eemelin omistajille. Eemelin auttamiseksi on suunniteltu Eemis-paita, joka maksaa 20 euroa (postikuluineen kotimaassa 22 euroa). Paidasta saadut tulot käytetään lääkärikulujen kattamiseen, mikäli rahaa sattuu jäämään yli, ne menvät eläinsuojelutyön tukemiseen.


Tilaukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen auta.eemelia@gmail.com Vastausviestissä saat ohjeet maksamista varten, kun maksu näkyy tilillä lähtee paita postiin. Myön nouto on sovittavissa Helsingissä.

Levittäkää myös facebookissa tietoa Eemelin tarinasta jakamalla Eemelin avuksi tehtyä Facobook-ryhmää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti